Over ons

Wij, Rutger en Iris, ervaren net als iedereen hoe lastig het is om te veranderen. Of dat nou thuis is of op het werk; veranderen vraagt energie, geduld en doorzettingsvermogen. Wij zijn ervan overtuigd dat iedereen kan leren gemakkelijker te veranderen. Dat vraagt om de juiste kennis en flink wat oefening. Met Balm communities willen wij een plek bieden waar je kan leren hoe gedragsverandering werkt én waar je begeleid wordt om ermee te oefenen.

Tegenwoordig ontkom je er haast niet meer aan dat alles online kan. Het volgen van cursussen is nooit zo gemakkelijk geweest. Waar je ook bent, je kan inloggen, de cursussen volgen, blogs lezen en in contact blijven met medecursisten om vragen te stellen of zelf adviezen te geven. Dat biedt ons de mogelijkheid om een platform te ontwikkelen waarin mensen niet alleen cursussen volgen, maar waar we ze ook echt kunnen stimuleren actief te blijven. Met onze communities willen wij zoveel mogelijk mensen bereiken en meenemen in het hele proces van veranderen. Door met elkaar te leren en in contact te komen wordt het oefenen met de materie niet alleen makkelijker maar ook leuker.

Hoi! Mijn naam is Rutger Balm.

Ik ben 28 jaar en alweer 3,5 jaar actief als gedragsexpert bij de Balm academie. Zoals jullie wellicht hebben geraden, ben ik de broer van Iris.

Ondanks een studie Gedragsverandering merk ik nog dagelijks hoe taai het kan zijn om blijvend ons gedrag te veranderen. Met Balm connect hoop ik dat we het voor veel mensen een meer toegankelijk onderwerp kunnen maken. Met de juiste handvatten is het immers prima te leren. De toevoeging van de community is in mijn ogen een echt must om verder te leren. Zoals bij elk lastige vaardigheid heb je anderen nodig die je ondersteunen en stimuleren. Dit is precies wat je bij ons gaat vinden.

 

Hi, ik ben Iris Balm.

Ik ben Iris, 30 jaar en moeder van Max (2017) en Jula (2019). Al een paar jaar ben ik steeds bewuster keuzes aan het maken. Na de geboorte van Max werd het voor mij steeds belangrijker om mijn grenzen aan te geven. Mijn man zag mij altijd als een onhandig persoon. Nu ik weet dat ik mijn berijder zo veel aan het inzetten was, begrijp ik steeds beter waarom ik zo onhandig leek. Ik was al een aantal jaar uitgeput. Ik stopte met mijn toenmalige werk en kwam zo bij mijn vader en broer terecht. Sindsdien leer ik elke dag. Niet alleen van Rutger, mijn persoonlijke gedragspsycholoog 😉 , maar ook van mijn kinderen. Max is mijn spiegel en ik leer daar heel erg veel van. Afgelopen 2 jaar heb ik al heel wat veranderingen doorgemaakt. Kleine en grote.

Ik wil dat iedereen dit doormaakt en voelt wat voor vrijheid het geeft om bewust keuzes te maken. Te kiezen voor de dingen die jij zelf wil. Zelf bepalen wat je zegt, wie je ziet, wat je doet of niet doet. Maar vooral jezelf begrijpen . Waarom doe je wat je nu doet en lukt het niet om te veranderen? Waar ligt dat allemaal aan en hoe lang wil je nog zeggen: ‘zo ben ik gewoon’. ?

Ons streven is om toegankelijk te zijn voor iedereen die wil veranderen. Wij vinden het belangrijk dat iedereen het gevoel heeft dat hij/zij welkom is. Wij zijn ook maar mensen en maken precies hetzelfde door. Rutger en ik zijn elke dag bezig met dit onderwerp en maken ook ups en downs mee. Weet dat je niet de enige bent maar dat er heel veel anderen zijn die in hetzelfde schuitje zitten als jij.
Wat wil ik hier mee zeggen? Dat ik hoop dat je als je dit leest, de drempel om te starten met de cursus, lager wordt. Dat je het gevoel hebt dat je op een veilige en toegankelijke manier kan veranderen en dat je voelt dat jij de touwtjes in handen hebt voor je eigen geluk.

We zijn sinds kort ook te vinden op: www.balansportaal.nl 

Dit denken anderen ervan:

Ik worstel met het leven, jij worstelt met het leven, elk mens worstelt met het leven. Best wel geruststellend om te bedenken dat we niet alleen zijn. Benieuwd of onze aanpak voor anderen werkt?

 

 

De Balm academie helpt je op eenvoudige wijze lastige materie eigen te maken, zo zorgen ze voor een echte implementatie in een organisatie waar verandering op de agenda staat.

A.
A.

De cursus beschrijft waarom er automatische reacties zijn, dat iedereen ze heeft en de logische reden hiervan. De kennis die ik heb opgedaan over de verschillende invloeden op de hersenen die een belangrijke rol hebben in het maken van gedachten, gevoel en gedrag zijn voor mij heel verhelderend. Het is de schrijver zeer goed gelukt dit uit te leggen. En dat is het niet alleen, want in het gehele traject is het mogelijk via de community online vragen te stellen, met andere deelnemers ervaringen te delen of te communiceren over de stappen die je maakt. Ik doe de cursus met veel plezier en het is zo interessant en boeiend! De tijd en de moeite die het me kost is het absoluut waard. Ik heb heel wat moed nodig gehad om eraan te beginnen en nu, na een half jaar merk ik de veranderingen in mijn gedrag, mijn humeur, mijn begrip voor keuzes die ik maak of niet maak.

Mirjam
Mirjam

Ben je geïnteresseerd in (jouw) gedrag en vraag je je af, waardoor het zo lastig is om sturing te geven aan je voornemens. Dan is dit een mooie cursus! Het geeft je inzicht met voorbeelden, filmpjes en oefeningen waardoor je sterker wordt om te veranderen.

Fleur
Fleur

Zeer leerzaam om te leren hoe je tot gedragsverandering kan komen.... het geeft stof tot nadenken...... gelezen theorie met duidelijke praktijk voorbeelden ......het moet wel even landen .........je komt goed tot inzicht hoe je gedrag werkt en is veranderd met name als je terug kijkt in verleden en hoe je nu tegen deze verandering aan kijkt........

C.C.
C.C.

Ik ben begonnen in maart en ik merk nu wat een energie het toen kostte en de struggle die ik voelde om mijn gedrag te veranderen. Nu ben ik in staat om iets te bedenken wat ik wil veranderen en kan ik dat de dag erna meteen uitvoeren. Daarnaast houd ik bij het samenstellen van mijn implementatie intentie ook rekening met mijn biologische klok. Al met al merk ik nu na een half jaar al echt een grote verandering in de mate dat het mij lukt om van gedrag te veranderen. Ik ervaar meer rust/duidelijkheid en continuïteit.

J.
J.

Ben je geïnteresseerd in (jouw) gedrag en vraag je je af, waardoor het zo lastig is om sturing te geven aan je voornemens? Dan is dit een mooie cursus! Het geeft je inzicht met voorbeelden, filmpjes en oefeningen waardoor je sterker wordt om te veranderen.

F.
F.

Ik vond de cursus interessant. Het resultaat, de aanpak, je identiteit en hoe je dat beter kunt inzetten om je veranderingen eigen te maken, vond ik goed en leerzaam.

S.
S.

Interessante materie, veel uitleg, toepasbare oefeningen, een leuk pakket aan informatie.

Christel
Christel

Complimenten, er is veel werk, tijd en aandacht in gegaan, dat is duidelijk! Ik vind de boekentips die bij elke cursus staan ook leuk.

L.
L.

Je wordt meegenomen in de theorie door duidelijke voorbeelden. Het prikkelt nieuwsgierigheid en daardoor ben ik benieuwd naar de volgende cursussen. De kleine oefeningen die je inzicht over jezelf geven vind ik ook erg fijn. Plus makkelijke manier van schrijven.

S.
S.

Ik vond het eerste deel van de cursus al erg nuttig. Het besef dat veranderen in kleine stapjes gaat en dat je niet alles in één keer kunt veranderen en kunt volhouden. Dit geeft me wel meer vertrouwen dat het lukt om te veranderen.

M.
M.

Balm connect voelt voor mij als een betrouwbare plek waar iedereen respectvol met elkaar omgaat. Door de community word ik gestimuleerd om actief te blijven en dat werkt voor mij heel prettig.

Judit
Judit

Interessant om te leren hoe het werkt met je brein en veranderingen. En hoe je eigenlijk écht zelf moet werken aan jezelf om ervoor te zorgen dat je wordt wie je wil zijn. Heel fijn om die inzichten te hebben en aan de slag te gaan!

Debbie
Debbie

Tijdens het volgen van de cursus kwam ik erachter dat ik bepaalde keuzes onbewust maak. Juist op de momenten dat ik zelf er controle over dacht te hebben. De cursus heeft me meer inzichten gegeven over mijn zelfkennis waardoor ik nu bewuster keuzes maak.

Dorus
Dorus

De cursus was helder, duidelijk en in begrijpbare taal geschreven. Bij de online zelftest werden de verschillen tussen interne reacties, de Mammoet en de Berijder mij duidelijk.

Wouter
Wouter

Mooie online cursus, duidelijke zelftoets, fijn dat er zoveel verschillende oefeningen zijn. De cursussen hebben mij echt aan het denken gezet over mijn eigen Mammoet en Berijder en zaken die ik aan zou willen pakken in mijn leven.

Romina
Romina

Interessante cursus en leuk om te maken. Ik vond de cursus soms wel lastig wanneer het wat breder en dieper op de stof inging. Bij een succesvol veranderplan komt toch veel kijken. Hoe dan ook was het prettig om te maken.

Tijmen
Tijmen

Neem contact met ons op

Ben je na alles wat je leest niet helemaal zeker of wij iets voor je kunnen betekenen? Bespreek je twijfels met ons.

Waar kunnen we je mee helpen?

Dit formulier is beveiligd door ReCaptcha van Google. Bekijk de algemene voorwaarden en de privacyverklaring.

Logo

Balm communities is een handelsnaam van de Balm academie. De Balm academie is in 2017 opgericht door Marcel Balm. KvK-nummer 67041876.

Wij zijn aangesloten bij Edu-dex en TipTrack. 

Wij zijn sinds kort ook te vinden op: www.balansportaal.nl 

Volg ons op social media

Contactgegevens

Balm academie
BakkeRij – Unit D11
Hendrik Figeeweg 3F
2031 BJ Haarlem

06 40 88 79 47
info@balm-academie.nl