fbpx

Over ons

De Balm academie is een familiebedrijf, bestaande uit Marcel, Rutger en Iris Balm. Sinds januari 2017 zetten wij ons samen in om zoveel mogelijk mensen op de wereld leidend te krijgen in eigen gedrag. Dat houdt in dat iemand weet wat hij of zij belangrijk vindt in het leven en het eigen leven hiernaar kan inrichten. Om deze missie te realiseren, combineren wij kennis over de mens en over psychologie met kennis over opleiden, trainen en ondersteuning.

In Balm connect vind je onze online cursussen en onze online community. Balm connect is een plek waar je enerzijds zelfstandig aan de slag gaat met de leerstof. Aanvullend leer je van gelijkgestemden. De leden van de community wisselen kennis uit en inspireren, motiveren en stimuleren elkaar. In een veilige omgeving met respect voor elkaar.

Doordat ons lesmateriaal online staat en gemakkelijk aan te passen is, kunnen we ons aanbod voortdurend uitbreiden, versterken en optimaliseren. De wereld van gedragsverandering is immers altijd in beweging.

Hoi! Mijn naam is Rutger,

29 lentes jong en alweer een aantal jaar actief als gedragspsycholoog bij de Balm academie. Met mijn achtergrond in de Psychologie en een master in Gedragsverandering zorg ik voor goed onderbouwde cursussen. Dat is ook nodig, omdat het helaas (te) vaak voorkomt dat mensen niet goed weten wat gedragsverandering precies is – laat staan hoe het werkt.

Door mijn studie weet ik hoe lastig het voor iemand is om het eigen gedrag blijvend te veranderen. Toch geloof ik erin dat iedereen dit kan leren en daarom investeer ik graag mijn tijd en energie om het zo duidelijk mogelijk uit te leggen. Zo wordt gedragsverandering behapbaar en zelfs leuk!

Hi, ik ben Iris Balm,

31 jaar en moeder van 2 kids (2017 & 2019). Na mijn studie vrijetijdsmanagement heb ik jarenlang in de horeca en evenementen gewerkt. In 2018 wilde ik wat anders, het roer moest om. Ik zag de missie en visie van mijn vader en broer en besloot dat ik hier aan mee wil werken.

Ik ben het type dat erg streng is voor zichzelf, de lat hoog legt in privé situaties en vooral de hele tijd rent. Ik wilde hier zowel grip op krijgen als begrip voor hebben. Afgelopen jaren heb ik niet alleen meegeholpen bij het ontwikkelen van de cursussen. Daarnaast heb ik ook heel veel over mijzelf geleerd en merk ik nu dat ik vaker begrijp waarom ik doe wat ik doe. Ik kies bewuster voor wat ik wil en hoe ik reageer en weeg mijn mogelijkheden beter af. Ook houd ik veel meer rekening met de invloeden uit mijn omgeving. Het gevoel dat ik in het hier en nu (voor mij) de juiste beslissingen kan maken geeft mij een gevoel van vrijheid en grip. Ik begin steeds meer te voelen hoe het is om degene te zijn die durft te kiezen voor zichzelf.

Wanneer jij je inschrijft, dan kan je bij Rutger of bij mij terecht voor technische vragen. Samen vormen wij het team Balm connect. Wij ondersteunen je en kunnen je hopelijk ook inspireren. Zodat jij straks zelf de kracht van veranderen zal ontdekken én voelen.

Goedendag, ik ben Marcel Balm,

oprichter van de Balm academie en trotse eigenaar en directeur. Ik ondersteun al bijna mijn gehele loopbaan individuen, teams en organisaties bij het realiseren en volhouden van veranderingen. Doordat ik lange tijd gewerkt heb op het gebied van opleiden en didactiek, heb ik bovendien veel ervaring met het begeleiden en opstellen van leertrajecten, opleidingen en cursussen.

Een aantal jaren geleden besloot ik om mijn dromen extra vorm te geven. Met onze dienstverlening weet ik zeker dat we een hele hoop mensen kunnen helpen het leven zo in te richten als zij zelf willen. Naast mijn werkzaamheden voor Balm connect, begeleid ik ook nog steeds beroepsgroepen, branches, organisaties en teams. Bekijk voor meer informatie mijn persoonlijke website. 

Persoonlijke ervaringen

Iedereen leert dezelfde basisprincipes van gedragsverandering maar allemaal passen zij deze anders toe. Hiernaast lees je een aantal ervaringen.

Je wordt meegenomen in de theorie door duidelijke voorbeelden. Het prikkelt nieuwsgierigheid en daardoor ben ik benieuwd naar de volgende cursussen. De kleine oefeningen die je inzicht over jezelf geven vind ik ook erg fijn. Plus makkelijke manier van schrijven.

S.
S.

Ik vond het eerste deel van de cursus al erg nuttig. Het besef dat veranderen in kleine stapjes gaat en dat je niet alles in één keer kunt veranderen en kunt volhouden. Dit geeft me wel meer vertrouwen dat het lukt om te veranderen.

M.
M.

Balm connect voelt voor mij als een betrouwbare plek waar iedereen respectvol met elkaar omgaat. Door de community word ik gestimuleerd om actief te blijven en dat werkt voor mij heel prettig.

Judit
Judit

Interessant om te leren hoe het werkt met je brein en veranderingen. En hoe je eigenlijk écht zelf moet werken aan jezelf om ervoor te zorgen dat je wordt wie je wil zijn. Heel fijn om die inzichten te hebben en aan de slag te gaan!

Debbie
Debbie

Tijdens het volgen van de cursus kwam ik erachter dat ik bepaalde keuzes onbewust maak. Juist op de momenten dat ik zelf er controle over dacht te hebben. De cursus heeft me meer inzichten gegeven over mijn zelfkennis waardoor ik nu bewuster keuzes maak.

Dorus
Dorus

Waarom?

Wat heb je eraan om je gedrag te veranderen? En hoe ga we je dat leren?

Veelgestelde vragen

Geen, iedereen kan meedoen!

Er komt telkens weer nieuw cursusmateriaal bij, waardoor je nooit helemaal klaar bent! Zou je nu alles maken wat er online staat, dan ben je ongeveer 30 uur bezig.

Je maakt de cursussen alleen, maar je kunt in onze online community vragen stellen aan andere leden. Ook praten wij zelf mee als experts om antwoord te geven op inhoudelijke vragen.

Je krijgt geen persoonlijke begeleiding bij de cursussen. Wel kun je altijd je vragen kwijt in onze community.

Iets nieuws leren vraagt altijd tijd, energie en aandacht en bij onze cursussen is dit niet anders. Je hebt echter alle tijd om alles te maken, dus je hoeft jezelf niet onder druk te zetten.

Dat is geen enkel probleem. Dan ga je daarna lekker verder!

Ja, dat kan!

Je kunt je gratis aanmelden voor onze community!

Je kunt ons altijd een mailtje sturen, waarna we jouw account sluiten.

Naast ons cursusaanbod vind je een community waarin gelijkgestemden ervaringen delen over zichzelf. Ook kun je hier al je vragen stellen over de cursussen – hier reageren we zo snel mogelijk op. Doordat de online community sta je er niet alleen voor en kan je ook leren van anderen.

Logo

De Balm academie is in 2017 opgericht door Marcel Balm. KvK-nummer 67041876.

Wij zijn aangesloten bij Edu-dex en TipTrack. 

Wij zijn sinds kort ook te vinden op: www.balansportaal.nl 

Volg ons op social media

Contactgegevens

Balm academie
BakkeRij – Unit D11
Hendrik Figeeweg 3F
2031 BJ Haarlem

06 40 88 79 47
info@balm-academie.nl